GSMRo

Alege Inteligent

Smartphone, tableta si laptop!


Conceptul unic de 3 in 1 ce consta in laptop, tableta si smartphone se numeste Bento Book si este un concept dezvoltat in cadrul Fujitsu Design Award. Daca in ultima perioada tot am scris pe GSMRo.ro despre concepte de dispozitive mobile ale viitorului cum ar fi telefonul mobil Rimino sau chiar conceptii despre viitorul gadget-urilor mobile transformate acum in realiate (smartphoneul LG Optimus 3D P920 sau tableta LG Optimus Pad 3D) cred ca era inevitabil sa nu adaugam o „cireasa pe tort” ce are sanse sa se concretizeze mai repede decat proiectul Rimino. Prin aceste articole interesante de pe GSMRo.ro dorim sa inspiram participantii la acest concurs aflat in plina desfasurare astfel incat sa scrie un comentariu foarte inspirat si sa castige rapid si usor un abonament gratuit pe 12 luni la revista connect in format tiparit de unde recunosc ca am si aflat prima data despre Bento Book.

Iata cum se "intregeste" laptopul Bento Book din tableta si smartphone!

Iata cum se "intregeste" laptopul Bento Book din tableta si smartphone!

Avand in vedere ca produsul Bento Book inca nu exista pe piata si nici macar nu sunt conturate anumite specificatii tehnice de detaliu, nu avem ce povestim prea mult despre el asa ca voi explica pe „romaneste” ce am inteles eu. Cei care s-au gandit la acest notebook cu tableta si smartphone integrat au zis ca nu merita sa umblam cu o groaza de dispozitive peste tot pe unde mergem si sa alegem foarte usor cu ce anume plecam „la drum”. Designerul René Woo-Ram Lee a plecat de la premisa ca tehnologia avanseaza odata cu dependenta noastra de ea si ca fiecare dintre noi va avea si folosi la un moment dat atat un laptop, cat si o tableta si un smartphone (toate vor exista simultan in viata noastra, dar separat). Plecand de la premisa descrisa anterior probabil designerul s-a intrebat de ce sa le folosim pe toate separat cand le putem ingloba pe toate intr-un dispozitiv hibrid modular numit Bento Book, din care sa scoatem cand vrem ce avem nevoie si sa ne facem treaba.

Cu alte cuvinte, tableta are un lacas special unde poate fi asezata in laptop si interconectandu-se cu acesta ea poate servi drept tastatura sincronizandu-se in tot acest timp cu smartphone-ul care are si el locasul sau special si poate fi folosit pe post de trackpad. Este un dispozitiv mobil care nu numai ca se sincronizeaza continuu cu cele 3 subdispozitive (laptop, tableta si smartphone) ci se uneste si fizic cu acestea existand ca un tot unitar atat in formula completa (laptop + tableta + smartphone) cat si folosit pe fiecare dispozitiv separat (numai pe smartphone sau numai pe tableta – de exemplu). Un exemplu concret de cum as folosi eu Bento Book ar fi urmatorul: acasa folosesc dispozitivul complet ca si laptop unde imi fac majoritatea treburilor pe care nu le pot face atat de usor pe tableta sau pe smartphone; cand plec cu masina imi scot tableta din laptop si imi bag smartphone-ul in buzunar; smartphone-ul il folosesc normal in timpul zilei ca pe un telefon propriuzis, iar tableta o pot folosi fara probleme pe o banca stand intr-un parc daca e vreme frumoasa; cand ajung acasa imi pun inapoi smartphone-ul in lacasul special destinat lui ca sa se incarce, sa se sincronizeze si sa-mi foloseasca ca si optical trakpad si tableta in lacasul ei special ca sa se incarce, sa se sincronizeze si sa-mi tina loc de tastatura pentru laptop in acelasi timp. Voila!

Puteti privi Bento Book din mai multe perspective: smartphone, tableta sau laptop!

Puteti privi Bento Book din mai multe perspective: smartphone, tableta sau laptop!

Ca si caracteristici majore putem spune ca dispozitivul ar trebui sa se poata incarca (fie si partial) cu energie solara printr-un panou solar special dedicat si ca ar avea capacitatea de stocare de 1 TB pe un drive SSD. In plus, ar fi dezvaluite si dimensiunile fiecarui display in parte, laptopul avand un ecran OLED de 15 inchi, tableta avand tot un ecran OLED de 10 inchi, iar smartphoneul un ecran OLED de 4 inchi. Ce mai combinatie perfecta, nu :)? In rest cam atat am putea spune despre conceptul unic numit Bento Book ce nu are deocamdata sanse prea mari de a se concretiza. Va mai dura ceva timp pana vom vedea si vom putea cumpara astfel de dispozitive mobile compacte si inteligente, dar ideea e cat se poate de realizabila asa ca vom trai si vom vedea. Intre timp, va las sa priviti cateva fotografii cu Bento Book din mai multe perspective ca sa va faceti o idee mai completa si sa-mi lasati un comentariu la acest articol cu parerea voastra.

Imagine 1 Bento Book

Imagine 1 Bento Book

Imagine 2 Bento Book

Imagine 2 Bento Book

Imagine 3 Bento Book

Imagine 3 Bento Book

 

Imagine 4 Bento Book

Imagine 4 Bento Book

Imagine 5 Bento Book

Imagine 5 Bento Book

Imagine 6 Bento Book

Imagine 6 Bento Book

Imagine 7 Bento Book

Imagine 7 Bento Book

Deci, dupa ce ati vazut atatea imagini cu Bento Book pe GSMRo.ro, cu siguranta va puteti crea o impresie suficienta cat sa-mi lasati un comentariu la acest articol cu parerea voastra. Multumesc!

 

Anunțuri

Despre Gabriel Ursan

Part-time blogger @GabrielUrsan.ro. Marketing & Development Manager for a group of companies in Romania. In love with everything digital. Happy husband & father.

2 comentarii la “Smartphone, tableta si laptop!

  1. cristy21steaua
    18/06/2011

    Interesant.

  2. Petre
    18/06/2011

    Merita 🙂

Scrie un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Alege Inteligent

GSMRoShop.ro

GSMRoShop.ro

%d blogeri au apreciat asta: