GSMRo

Alege Inteligent

9 din 10 patente nu au fost incalcate de Samsung


Va amintiti ca pe 25 august va spuneam pe Twitter ca in urma actiunii Apple, Samsung nu va mai putea vinde telefoane Samsung Galaxy in Olanda si in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana? Daca nu va aduceti aminte, va invit sa cititi aici stirea.

Samsung a emis tot pe data de 25 august un comunicat prin care isi linisteste clientii si fanii zicand ca 9 din 10 patente pentru care au fost acuzati nu a fost de fapt incalcate. Informatiile oficiale Samsung se pot citi aici, iar multumirile pentru traducerea in limba romana a comunicatului citat mai jos merg catre Vlad Marin.

Hotărârea judecătorească de astăzi reprezintă o confirmare că gama de produse GALAXY este inovatoare și distinctivă. Privitor la singura încălcare de brevet citată în cadrul acesti hotărâri, vom face toate demersurile posibile, inclusiv măsuri legale, pentru a ne asigura că disponibilitatea smartphone-urilor GALAXY către utilizatorii noștri olandezi nu va fi întreruptă.

Această hotărâre judecătorească nu va afecta vânzările pe celelalte piețe europene.

Samsung are o îndelungă istorie în domeniul inovațiilor din industria telefoniei mobile. Vom continua să lansăm noi produse și tehnologii care să împlinească și chiar să depășească așteptările utilizatorilor noștri. În același timp, ne vom apăra drepturile de proprietate intelectuală prin intermediul procedurilor legale aflate în desfășurare.

Această hotărâre judecătorească nu a identificat încălcări ale proprietății intelectuale de către dispozitivele GALAXY Tab; aceasta a identificat faptul că Samsung GALAXY S, GALAXY S II și GALAXY Ace au încălcat doar unul dintre cele 10 drepturi de proprietate intelectuală citate în cadrul procesului.

Curtea a hotărât că Samsung Electronics Co.Ltd, compania-mamă, nu poate vinde produsele menționate mai sus în Olanda. Această decizie nu afectează vânzările Samsung Electronics în restul Europei.

Curtea a hotărât că în mod specific subsidiarele din Olanda ale companiei nu pot vinde produsele menționate mai sus în Olanda, Marea Britanie, Franța, Germania, Finlanda, Irlanda, Lichtenstein, Luxemburg, Monaco, Suedia, Elveția până în momentul în care încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală este remediată.

Decizia oferă o perioadă de grație până la 14 octombrie, pentru a remedia singura încălcare citată.

[singlepic id=12 w=530 h=345 float=center]

Voi ce parere aveti? Credeti ca Samsung copiaza produsele Apple? Ce spuneti despre aceste actiuni in justitie din ce in ce mai raspandite intre producatori?

Anunțuri

Despre Gabriel Ursan

Part-time blogger @GabrielUrsan.ro. Marketing & Development Manager for a group of companies in Romania. In love with everything digital. Happy husband & father.

3 comentarii la “9 din 10 patente nu au fost incalcate de Samsung

 1. Sorin
  27/08/2011

  Cei de la Apple sunt putin frustrati de avansul pe care Samsung il are. Tre’ sa recunoastem ca S II e cea mai buna alegere in momentul de fata (parerea mea) si a cam facut de ras toata istoria si traditia ce inconjoara iPhone-ul.
  Personal cred ca cei de la Apple mai bine s-ar preocupa de lansarea unui model care sa poata concura cu smartphone-urile Samsung (atat din punct de vedere tehnic cat si al pretului) ….. asa ca sa avem si noi ceva de castigat in urma acestor dispute 🙂

  Good Day,
  Sorin

 2. Roxandrei
  26/08/2011

  Deci doar butonul digital „Slide to unlock” a insemnat incalcarea drepturilor de autor? Eu as face un update si as inlocui expresia Slide to unlock cu „Smile to unlock”. Adica sa deseneze un semicerc care ar simboliza un zambet ca sa deblochezi telefonul. „You’ll always be smiling while using our mobile phones”.

 3. Robert Radu
  26/08/2011

  Multumim Vlad pentru traducere. Nu am fost niciodata de acord cu Apple in acest procese. Au piedut teren pe piata smartphone-urilor, iar prin aceste procese au reusit sa „tina pe loc” vanzarilor altor companii precum Samsung, HTC chiar si Google! La inceput am fost de acord cu ambele parti, dar am inceput sa-mi schimb parerea dupa procesele noi intentate. Respect Apple pentru smartphone-urile create pana acum, pentru laptop-urile si desktop-urile sale si pentru restul produselor, dar daca vor continua in acest mod vor risca sa piarda majoritatea fanilor. Succes ambelor parti in proces, iar cel mai „bun” sa castige.
  Tot ce am scris mai sus a fost o parere personala, lasand la o parte faptul ca detin un Samsung.

Scrie un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Alege Inteligent

GSMRoShop.ro

GSMRoShop.ro

%d blogeri au apreciat asta: