GSMRo

Alege Inteligent

Apple lanseaza iBooks 2


Cu foarte putin timp in urma Apple a prezentat aplicatia iBooks 2 in cadrul unei conferinte ce are loc la muzeul Guggenheim din New York. Chiar daca tocmai am dat drumul la update pe iPhone 4S si merge, aplicatia iBooks 2 a fost conceputa special mai degraba pentru tabletele iPad.

iBooks 2.0 si cartile interactive

iBooks 2.0 si cartile interactive

Noua versiune are rolul de a ajuta dezvoltatorii in realizarea de continut interactiv. iBooks 2 va permite utilizatorilor sa foloseasca gesturi multitouch pentru a naviga prin continutul din pagina, va permite inserarea de continut 3D, va permite afisarea de definitii pentru cuvinte si de ilustratii care sa sustina informatiile din definitii, va contine un nou mod de a afisa cuprinsul, va imbunatati metoda de cautare printr-o carte si va permite introducerea de link-uri catre diverse pagini din interiorul cartii.

iBooks 2.0

iBooks 2.0

Totusi, noua versiune a aplicatiei iBooks nu se rezuma doar la atat deoarece studentii pot avea la sfarsitul fiecarui capitol sectiuni cu intrebari si raspunsuri iar daca sunt interesati pot salva chiar notite folosind informatiile prezentate in carti. Practic toti cei care au acum in productie carti vor putea genera continut interactiv extrem de interesant pentru studenti si nu numai iar Apple le pune la dispozitie iBooks Author, un program prin intermediul caruia pot fi dezvoltate carti pentru magazinul companiei Apple.

TextBooks

TextBooks

In App Store trebuia a aparut si o sectiune speciala dedicata cartilor asa ca astazi Apple a lansat sectiunea textbooks in care utilizatorii gasesc o selectie destul de larga de carti pentru elevi si studenti.

Odata cu iBooks 2.0, Apple a lansat si versiunea iTunes 10.5.3 care aduce imbunatatiri doar pentru cei din S.U.A. unde exista in acest moment carti concepute pentru iBooks 2. Versiunea iTunes 10.5.3 permite utilizatorilor sa sincronizeze cartile interactive cu iBooks 2.

Chiar daca pentru Romania inca nu exista continut pentru iBooks 2.0, ma gandesc ca aceasta aplicatie reprezinta un potential urias pentru cei care doresc sa aiba in continutul unei carti un curs cu adevarat interactiv. De asemeni, se intrevad si foarte multe oportunitati de afaceri pentru dezvoltatorii de aplicatii.

Eu consider ca iBooks 2 este o noua inovatie adusa de Apple care merita apreciata ca fiind una utila si originala. Acum vom vedea cum va prinde si cum se vor dezvolta cartile electronice in jurul acesteia. Voi ce parere aveti?

Sursa.

Anunțuri

Despre Gabriel Ursan

Part-time blogger @GabrielUrsan.ro. Marketing & Development Manager for a group of companies in Romania. In love with everything digital. Happy husband & father.

3 comentarii la “Apple lanseaza iBooks 2

  1. Pingback: Stiri Telefoane mobile si IT » Ipad2s/3 va avea o rezolutie mai mare

  2. Pingback: iPad 2S/3 va avea o rezolutie mult mai mare 2048 x 1536! | GSMRo

  3. Irina
    19/01/2012

    Destul de interesant. Important e sa vedem cum se va dezvolta in Romania.

Scrie un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Alege Inteligent

GSMRoShop.ro

GSMRoShop.ro

%d blogeri au apreciat asta: