GSMRo

Alege Inteligent

ASUS Transformer a primit update la Android 4


Nu știu când s-a întâmplat acest lucru sincer însă în această dimineață am primit și eu notificarea, iar după câteva ore bune de „butonare”, m-am gândit să prezint celor interesați sau curioși, noile funcții sau îmbunătățiri prezente în Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich.

Acest articol este un guest post scris de MadMike caruia ii multumim foarte mult pentru contributia adusa la blogul GSMRo.ro.

În primul rând, din punct de vedere software am observat îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește consumul de resurse și administrarea aplicațiilor deschise sau a celor ce rulează în background. În versiunea anterioară, 3.2 existau câteva probleme cu închiderea aplicațiilor dar mai ales a serviciilor, în sensul că spre exemplu deschideam aplicația Facebook, o foloseam 5 minute după care automat o închideam. După câteva minute, aplicația se deschidea involuntar iar serviciul rula în background. Și asta, imaginați-vă cu 3-4 aplicații deschise. Autonomia acumulatorului avea de suferit iar singura soluție de închidere definită a acestor aplicații era să închid serviciul cu totul, uneori, apăreau și erori din cauza asta.

În Android 4.0.3 această problemă a dispărut complet, deoarece aplicațiile închise rămân într-adevăr închise până decid eu să le redeschid. În plus, consumul de resurse necesar rulării sistemului de operare a scăzut și el, decent aș putea spune. Dacă în versiunea anterioară, îm medie din 1GB RAM îmi rămâneau la dispoziție pentru rularea aplicațiilor aproximativ 300-350MB, acum am la dispoziție între 400 și 500MB RAM, ceea ce mă ajută enorm în multitasing, adică Email, YouTube, Calendar, Reminder, etc.

Meniul principal deasemenea a suferit ceva modificări, și asta în sensul bun și din punct de vedere grafic, tranzițiile făcându-se printr-un mod de suprapunere, foarte interesant, dar și din punct de vedere privind funcțiile, noua interfață fiind dotată cu diverse Widget-uri ce ne fac viața mai ușoară. Bineînțeles, unele funcții ar fi trebuit să se regăsească de mult, cum ar fi ASUS Task Manager, care ne ajută să administrăm toate aplicațiile și procesele deschise. Bineînțeles că acest lucru putea fi făcut prin accesarea meniului Aplicații sau prin instalarea unui soft care să facă acest lucru însă este mult mai ok ca gadgetul să dispună de o asemenea aplicație din fabrică.

Deasemenea, conexiunile la internet atât Wireless cât și 3G sunt mai securizate și avem chiar posibilitatea de a monitoriza traficul făcut. Bineînțeles atunci când folosiți un WiFi mi se pare absurd să recurgeți la o asemenea funcție însă în cazul în care aveți un abonament la operatorul vostru de telefonie mobilă ce vă impune un anumit trafic, această funcție vine în ajutorul vostru.

În concluzie, acest update este binevenit tuturor ce au posibilitatea de a-l și face, bineînțeles :).

Anunțuri

Despre Gabriel Ursan

Part-time blogger @GabrielUrsan.ro. Marketing & Development Manager for a group of companies in Romania. In love with everything digital. Happy husband & father.

Un comentariu la “ASUS Transformer a primit update la Android 4

  1. Gabriel Ursan
    26/02/2012

    Ce misto scrie Slobozia pe desktop :)! Asta e cu adevarat un print screen unic de pe Asus Transformer. Taipei nu inspira nimic interesant :)!

Scrie un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Alege Inteligent

GSMRoShop.ro

GSMRoShop.ro

%d blogeri au apreciat asta: