GSMRo

Alege Inteligent

Google si Asus lucreaza la o tableta "Nexus"


Dupa ce am vazut doua modele de smartphone Nexus, produse de cei de la Samsung, Google a hotarat deja cu cine va colabora pentru prima generatie a tabletei Nexus, ASUS. In prima faza toti ne asteptam ca Google sa lanseze tableta Nexus tot in colaborare cu Samsung, insa dupa ce am vazut ca gigantul motoarelor de cautare a achizitionat Motorola Mobility toti am crezut ca Motorola va produce Nexus Tab, dar surpriza, Google alege ASUS.

Nu ma intelegeti gresit, sunt de parere ca ASUS, este cea mai buna companie producatoare de pe piata tabletelor cu Android, insa nu credeam ca ei vor fi preferati de Google, dar oricum pare a fi o miscare foarte foarte buna, de ambele parti, dar sa trecem la putinele detalii pe care le avem despre tableta, pana in prezent.

Google vrea ca tableta sa fie una de buget redus si sa rivalizez in principal cu Amazon Kindle Fire si cu Nook , deci tableta Nexus va avea un pret intre 199$ – 249$, un lucru bun, dar sa vedem si ce ne va oferi tableta.

In prima faza Google a incercat o colaborare cu HTC, insa acestia nu au fost de acord cu viziunea Google de a face o tableta de buget, asadar intelegerea a cazut. Mai departe s-a incercat o colaborare cu Acer insa nici acestia nu au fost de acord cu ce vruia Google sa faca din Nexus Tab, asa ca ultima varianta, si cea mai buna zic eu, a fost ASUS.

Cei de la ASUS au adus si ei un argument pentru a motiva decizia de a lucra cu Google. Au dorit sa obtina incredere, atat in randul utilizatorilor dar si in fata celor de la Google, astfel avand acces mult mai usor la urmatoarele update-uri ale versiunii Android.

Despre tableta stim pana acum doar ca va fi un model de 7″, cel mai probabil cu elemente modeste la nivel de hardware, dat fiind pretul acesteia, cu Android 4.0, dar s-a vorbit si de un posibil update la Android 5.0 imediat ce acesta va fi disponibil. Ciudat ca se vorbeste de Android 5.0, dar nici macar toate terminalele nu au primit versiunea 4.0. Tableta va aparea in USA in luna mai, deci Android 5.0 va aparea probabil in vara ? Cum am spus si aici.

Voi ce credeti? Este o miscare buna ASUS? Ce parere aveti despre tableta? Ce preconizati in legatura cu aceasta? Dar despre Android 5.0?

Anunțuri

Despre Gabriel Ursan

Part-time blogger @GabrielUrsan.ro. Marketing & Development Manager for a group of companies in Romania. In love with everything digital. Happy husband & father.

2 comentarii la “Google si Asus lucreaza la o tableta "Nexus"

  1. Pingback: Google si Asus lucreaza la o tableta “Nexus”

  2. d-petre
    11/03/2012

    Asus e un nume si alegerea celor de la Google nu e intamplatoare. Ca viitoarea tableta isi va merita banii nu am nicio indoiala. Succesul comercial tine mai mult de marketing si de cat vor fi dispuse cele doua firme sa investeasca pentru promovarea produsului.

Scrie un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 10/03/2012 de în Sisteme operare, Tablete PC şi etichetată , , , , , , , .

Alege Inteligent

GSMRoShop.ro

GSMRoShop.ro

%d blogeri au apreciat asta: