GSMRo

Alege Inteligent

Cum economisesti baterie cand te joci?


Toata lumea stie ca atunci cand te joci pe telefonul mobil se consuma o cantitate semnificativa de energie, iar bateria se descarca mult mai rapid. In acest articol vom face referire la jocurile de pe smartphone-urile ce ruleaza sistemul de operare Android, iOS sau orice alt sistem de operare care permite inserarea de reclame in jocuri.

Cum economisesti baterie cand te joci?

Cum economisesti baterie cand te joci?

Da, vom vorbi si despre reclame pentru ca dupa cum unii dintre voi stiti deja, reclamele din cadrul unui joc consuma cel mai mult bateria telefonului. Chiar daca pare destul de ciudat ca un mic banner pe care uneori nici nu-l mai observi sa iti „secatuieasca bateria de curent„, iata ca studiile au dovedit asta: reclamele din cadrul jocului consuma mult mai multa baterie decat jocul in sine.

Pentru a economisi baterie atunci cad te joci exista cateva aspecte de care merita sa tineti cont.

Cumparati versiunea originala a jocului

Daca un joc are doua versiuni in Android Market sau in App Store, iar una dintre cele doua versiuni costa, inseamna ca nu va contine reclame, iar acest lucru te va ajuta sa economistesti baterie. Multe jocuri gratuite au inserate reclame care solicita constant conexiunea la internet. Faptul ca anumite jocuri care pot fi gasite gratis pe Android Market, costa cativa centi pe App Store, poate fi o explicatie pentru faptul ca piata de jocuri si aplicatii pentru iOS e mai scumpa.

Inchideti conexiunea la internet atunci cand va jucati

Daca jocul pe care il jucati pe smartphone se poate juca complet offline, inchideti pur si simplu conexiunile la internet, iar reclamele consumatoare de energie vor inceta sa apara. Totusi, daca jocul pe care il jucati are nevoie de o conexiune la internet, folositi conexiunea Wi-Fi in loc de 3G. Este bine de stiut ca navigarea pe internet printr-o conexiune Wi-Fi cu semnal bun, consuma mai putina energie decat navigarea prin 3G.

Inchideti aplicatiile din background inainte sa va jucati

Pe langa faptul ca inchiderea aplicatiilor din background inainte sa incepeti sa va jucati poate imbunatati experienta de joc, veti economisi si baterie pentru ca exista foarte multe aplicatii care consuma resurse serioase. Unele aplicatii din background se pot folosi de conexiunea la internet si astfel consumati bateria mai repede, iar alte aplicatii pur si simplu folosesc resursele telefonului fara sa fie nevoie, acest lucru ducand tot la un consum al bateriei mai rapid.

Joaca placuta

Joaca placuta 🙂

Sfaturile enuntate in acest articol sunt pe cat de simple si la indemana oricui, pe atat de folositoare. Sper sa mai intervina si alti gameri pe smartphone cu diverse comentarii constructive astfel incat cine ajunge sa citeasca acest articol sa paraseasca GSMRo.ro mai informat ;).

Reclame

Despre Gabriel Ursan

Part-time blogger @GabrielUrsan.ro. Marketing & Development Manager for a group of companies in Romania. In love with everything digital. Happy husband & father.

3 comentarii la “Cum economisesti baterie cand te joci?

  1. Robert Stancu
    24/03/2012

    Inca ceva, pentru cine nu stie cum sa inchida aplicatiile din background. La majoritatea device-urilor android, tinand apasat butonul Home, va aparea un mic chenar in care sunt ultimele aplicatii recent utilizate si mai jos task manager. Intrand in task manager, se apasa ”Golire Memorie RAM” – in Romana sau ”Clean RAM Memory ” – in Engleza. In cazul telefoanelor Xperia, care nu au un task manager, se va intra in Setari – Aplicatii – Gestionare Aplicatii – si pe ultima coloana vom putea vedea procesele ce ruleaza. Aplicatiile ca Facebook si Messenger trebuie inchise fortat. In cazul utilizatorilor de IOS se desface bara in care arata ultimele aplicatii recent deschise, se tine apasat pe una din ele, si se apasa semnul rosu din stanga lor.

  2. Robert Stancu
    24/03/2012

    Inca o adaugare : reclamele nu sunt neaparat in jocuri. Da, vad ca din ce in ce mai nou dezvoltatorii prefera sa enerveze utilizatorii smartphone si sa le bage pe gat in tot felul de aplicatii tot felul de reclame. De aceea atunci cand , eu stiu, avem un music player gratuit, o aplicatie care ne ajuta cu ceva si care este gratuita si care nu necesita o conexiune la internet sa oprim si Wi-fi-ul si 3G-ul.

Scrie un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Alege Inteligent

GSMRoShop.ro

GSMRoShop.ro

%d blogeri au apreciat asta: