GSMRo

Alege Inteligent

Servicii de stocare online a fisierelor


Stiu ca exista zeci, sau poate chiar sute de articole despre serviciile „cloud storage”. De aceasta data, nu imi propun sa fac un top, ci mai mult sa dau informatii despre diversi furnizori, si sa va prezint ce experiente am avut.

 1. Voi incepe cu dropbox deoarece il consider ca fiind foarte bun pentru cine nu are nevoie de zeci de gigabiti pentru stocare. In varianta gratuita, „Basic”, primiti 2gb de stocare. Totusi, daca va invitati prietenii pe Dropbox, dati share pe retelele sociale sau instalati programul pentru windows/mac/mobile puteti primi spatiu aditional. Spre exemplu eu am acum 7,5 gb, dar mai pot acumula spatiu pana la 16gb, deoarece pentru fiecare prieten care intra pe Dropbox folosind un link trimis de mine, eu primesc 500 de mb in plus. Avantajele Dropboxului sunt: interfata foarte usor de folosit (atat in varianta online sau pentru telefoane cu Android/iOS/Blackberry), viteza de upload/download destul de mare (1-2mbps) si posibilitatea selectarii anumitor fisiere si partajarea cu prietenii. In plus exista o aplicatie pentru Windows, prin care putem accesa Dropbox-ul ca pe un hard-disk local, iar fisierele sunt incarcate automat online, pentru a putea fi accesate de oriunde.
 2. Skydrive este o alta varianta pe care o prefer datorita limitei foarte mari de stocare: 25 de gb online, gratuit. Pentru a accesa acest serviciu trebuie sa aveti un cont WindowsLive. Ca si in cazul Dropbox, puteti partaja anumite foldere sau fisiere, fie prin trimiterea unui link pe email sau prin adaugarea altor membri Skydrive, ca persoane care pot vizualiza fisierele, sau persoane care le pot modifica. Dejavantajul acestui serviciu este lipsa unei aplicatii oficiale pentru calculatoare si Android/Blackberry, existand versiuni doar pentru iOS si WP7.  Pe Android exista Browser for Skydrive , dar care merge destul de greu, iar interfata nu este foarte finisata. Mai trebuie precizat ca in varianta pentru web avem si o suita office online cu care putem crea documente word/excel/powerpoint si le putem
  salva direct pe internet. Dezavantaj: dimensiunea
  maxima a unui fisier incarcat nu trebuie sa depaseasca 100 de mb. Avantaj: Skydrive ofera posibilitatea redimensionarii imaginilor la dimensiunea de 1600×1200 pentru a economisi spatiu.
 3. SugarSync  este o alta varianta, oferind 5gb in varianta gratuita cu posibilitatea cumpararii de spatiu suplimentar. In opinia mea, acest serviciu este destinat mai mult smartphone-urilor. Nu exista o aplicatie pentru windows/mac/ubuntu dar pe langa aplicatiile pentru iOS/Android/WP7/Blackberry, beneficiem de o aplicatie pentru Symbian, cat si o aplicatie pentru „The New iPAD”. Asteptam cititorii cu cel mai nou model de iPad sa ne spuna ce are in plus aceasta aplicatie, fata de celelalte variante. Folosesc SugarSync de mai multa vreme si pot spune ca este o alternativa foarte buna la DropBox deoarece variantele mobile merg foarte bine. Avantaj:nu exista limita pentru dimensiunea fisierelor incarcate, dar nu puteti face trafic mai mare de 10gb/zi.
 4. 4sync este o alta varianta la aceste servicii de stocare. Acest servciu ofera 15gb de stocare online, cu posibilitatea accesarii acestora folosind un browser web sau o aplicatie pentru calculatoare cu Windows/Mac/Linux sau dispozitive mobile cu Android/iOS/BlackberryOS/Symbian. Am incercat varianta pentru Windows si imi place foarte mult. Arata cu ce viteza se incarca fisierele, se sincronizeaza in timp real, astfel incat daca eu adaug o imagine de pe telefon pe contul meu 4sync, imi apare in cateva secunde si pe calculator. Din pacate, aplicatia pentru Android nu arata prea bine, in schimb este foarte utila; face exact ceea ce trebuie, dar nu atat de user-friendly ca DropBox sau Sugar Sync. Avantaj: nu exista limita pentru dimensiunea unui fisier (pana la 15gb).
  Observatie: pe Android 4sync se numeste 4shared,
  chiar daca este acelasi serviciu.
 5. Box.com este mai mult o varianta business, oferind in varianta gratuita doar 5gb plus limitarea fisierelor la doar 25mb. In schimb exista numeroase planuritarifare: personal (25gb=10$/luna sau 50gb=20$/luna plus limita de 1gb/fisier), business (pentru grupuri, oferind 1000gb si limita de 2 gb/fisier la pretul de 15$/utilizator/luna, cu obligatia de a avea minim 3 utilizatori, adica 1000gb/luna=45$) sau enterprise (limita dimensiunii unui fisier=2gb, stocare nelimitata; suntem invitati sa sunam sa aflam preturile 🙂 ).

Mai trebuie mentionate servicii ca Ubuntu One pentru utilizatorii acestui sistem, sau de ce nu, GoogleDocs (1gb pentru fisere create folosind office offline, nelimitat pentru documente create online sau incarcate de pe calculator si optimizate pentru google docs) sau Flickr (cu o limita de 300mb/luna).

Voi ce servicii de stocare online folositi ? Care credeti ca este mai bun si de ce ?

Anunțuri

Despre Gabriel Ursan

Part-time blogger @GabrielUrsan.ro. Marketing & Development Manager for a group of companies in Romania. In love with everything digital. Happy husband & father.

7 comentarii la “Servicii de stocare online a fisierelor

 1. cata
  12/04/2012

  Eu am conturi pe Dropbox de 50 Gb..a fost o promotie pana la 25 martie, de asemenea Adrive ofera 50 Gb gratuit…

 2. vasile
  12/04/2012

  Merita sa-mi fac o copie de siguranta pentru fisierele de birou printr-o aplicatie gratuita ? Cat de securizate ar fi informatiile ?

  • Ioan Suhov
   12/04/2012

   Da, e o idee buna… Iti recomand sa iti faci un cont pe Dropbox, deoarece se integreaza foarte bine in windows.

 3. Romeo
  11/04/2012

  Mi-a placut foarte mult acest articol.As mai avea cate ceva de adaugat, ca de exemplu

  1.Ubuntu One este disponibil si pe Windows ; Android si IOS.
  2.Wuala este o aplicatie la fel de puternica asemeni celor citate mai sus.Beneficiem de 2 Gb spatiu de stocare in cloud cu posibilitatea de a-i mari.

  Sper sa mai vad astfel de articole pe Gsmro.ro!Bafta!

 4. Gabriel Ursan
  11/04/2012

  Îmi place foarte mult cum scrii şi despre ce scrii. Simt de parcă aş scrie eu uneori. Mai ai un pic de lucrat cu aşezările în pagină până să iasă perfect şi apoi e „ţâţă de mâţă”.

  Keep up the good work, dar atenţie că la un astfel de good work s-ar putea să oboseşti. Nu vreau să te văd obosit. Crede-mă că ştiu ce vorbesc şi prin ce am trecut!

  Succes Ioan!

  • ioansuhov
   11/04/2012

   Multumesc de aprecieri… Profit si eu acum sa scriu cat sunt in vacanta 🙂

Scrie un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 10/04/2012 de în Aplicatii, Software, Utile şi etichetată , , , , , , , , , , , , .

Alege Inteligent

GSMRoShop.ro

GSMRoShop.ro

%d blogeri au apreciat asta: