GSMRo

Alege Inteligent

Instalare Android pe HTC HD2 pe NAND


Cel mai probabil cei dintre voi care aveti HD2 v-ati saturat de batranul Windows Mobile si doriti ceva nou. Acum puteti instala Android(inclusiv ICS) pe al vostru HTC HD2. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti tutorialul de mai jos.

Pentru inceput, trebuie sa aveti HSPL instalat pe telefon, aveti aici tutorial despre resoftare. Este indicat sa stiti sa faceti resoftarea inainte de a incepe acest tutorial.
Prima data trebui sa downloadati HD2 NAND Toolkit pe care il gasiti aici. Iar in continuare vom sterge tot ce se afla in memoria NAND a telefonului, vom instala MAGLDR dupa care vom instala Clockworkmod Recovery si in cele din urma Android.
1. Deschideti telefonul in Bootloader -> tineti apasat Volum Jos cand il porniti si conectati cablul USB, acum trebuie sa apara USB in partea de jos a ecranului.
2. Deschideti HD2 NAND Toolkit si bifati „Express Tools (Beta)” din partea de jos. Acum apasati pe Wipe (Task 29). Cand telefonul va afisa 100% tineti apasata tasta de volum jos pentru a intra din nou in bootloader.
3. Dupa ce telefonul a pornit din nou si afiseaza USB jos tot din HD2 Toolkit apasati pe butonul „Install MAGLDR”. Asteptati sa termine dupa care telefonul va intra in MAGLDR.
4. Acum vom instala Clockworkmod Recovery cu ajutorul caruia androidul se instaleaza ca pe orice telefon cu Android nativ. Deoarece sunt foarte multe versiuni de Android pentru HD2, fiecare avand nevoie de un fel de a-si partitiona memoria CWM(Clockworkmod) se poate instala prin doua feluri. Fie cel care a facut ROM-ul scrie ce marime trebuie sa aiba partitiile, fie ofera un CWM deja partitionat. Vom lua drept exemplu versiunea de Android pe care o folosesc si eu si pe care o recomand cu caldura, adica NexusHD2-Gingerbread.
4a. Daca cel care a facut ROM-ul zice cum trebuie partitionata memoria, dar nu ofera un CWM atunci il puteti instala cu HD2 Toolkit. Pentru ROM-ul de mai sus avem nevoie de 135MB system si 2MB cache. In partea din stanga a programului bifam „Custom”, iar mai jos la cache size punem 2MB(sau cat este nevoie la ROM-ul ales de voi). Acum apasam pe Repartition si vom introduce valoarea partitiei system, adica 135 in cazul nostru.
4b. Daca CWM este disponibil pentru download atunci trebuie sa deschideti telefonul in MAGLDR si sa selectam optiunea 5.USB Flasher(butoanele de volum pentru sus-jos, butonul de raspuns pt OK si ocupat pentru back) dupa care instalati CWM din linkul pus la dispozitie de cel care a facut ROM-ul.
5. Acum pentru a intra in CWM, din MAGLDR selectati optiunea 8.AD Recovery. Acum dupa ce a intrat in CWM mai trebuie decat instalat Android-ul. Pentru asta trebuie sa il aveti pe card. Acum selectati „install zip from sdcard”, dupa care „choose zip from sdcard” si selectati zip-ul cu androidul dorit. Dupa instalare dati reboot si asteptati.

Cam asta e tot. Aveti aici lista cu toate ROM-urile disponibile pentru HD2.

Va astept cu intrebari si nelamuriri in comentarii

Via Evoque

Anunțuri

Despre Gabriel Ursan

Part-time blogger @GabrielUrsan.ro. Marketing & Development Manager for a group of companies in Romania. In love with everything digital. Happy husband & father.

Scrie un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 15/04/2012 de în Diverse, HTC, Sisteme operare şi etichetată , , , , , .

Alege Inteligent

GSMRoShop.ro

GSMRoShop.ro

%d blogeri au apreciat asta: