GSMRo

Alege Inteligent

Oare cum va evolua tehnologia?


Dacă politicienii români nu vor să stârpească corupţia, atunci o va stârpi tehnologia, însă vom plăti un preţ destul de mare: controlul. Oricum îl vom plăti mai devreme sau mai târziu şi vom atât de bine monitorizaţi (cu voia noastră, pentru că ni se va părea cool) încât ne vom dori să revenim la vremurile în care puteam să mai dăm o şpagă pentru a obţine ceva mai bun, mai rapid sau pentru a obţine ceva pur şi simplu. Sau … cine ştie, poate corupţia va fi legalizată până atunci.

Revenind la subiect, vroiam să spun că în jurul nostru se întâmplă un lucru fantastic în acest moment. Nu mai există evoluţia aia semnificativă a computerelor, cel puţin nu la ritmul cu care eram obişnuiţi. Din gimnaziu (cu puţin înainte de anul 2000) şi până în 2007 când eram şeful unui magazin de computere, parcă s-a derulat un film pe very fast forward. Tehnologia avansa într-un ritm atât de rapid încât un om obişnuit ca mine nu reuşea să ţină pasul şi să înţeleagă fiecare direcţie.

Din 2007 şi până în acest moment, am fost mai degrabă conectat în zona telefoniei mobile şi nu mai ştiu în detaliu cum a evoluat tehnologia în zona computerelor, însă am un feeling puternic că ritmul a mai scăzut. E clar că din 2007 până în 2012 evoluţia a fost semnificativă, însă cred că au fost alte ramuri IT&C care s-au dezvoltat mai mult şi aici mă refer la smartphoneuri şi tablete PC, deviceuri care după umila mea părere vor contura ceea ce se numeşte Web 3.0, adică nivelul următor.

Computer vechi

Sunt multe teorii legate de Web 3.0 şi am citit despre o mare parte din ele. Cel mai mult tind să cred că Web 3.0 se va baza în mod special pe dispozitive care vor avea cât mai multe oportunităţi de interacţiune cu utilizatorul uman. Monitorul, microfonul, boxele, camera web integrată, tastatura sau mouseul nu vor mai fi pur şi simplu de ajuns pentru Web 3.0.

Vă invit să citiţi continuarea acestui articol pe blogul meu personal, adică aici. Nu de alta, dar nu vreau să umplu de păreri personale un blog serios precum GSMRo.ro. Am făcut deja acest lucru din februarie 2011 până în februarie 2012 :).

Anunțuri

Despre Gabriel Ursan

Part-time blogger @GabrielUrsan.ro. Marketing & Development Manager for a group of companies in Romania. In love with everything digital. Happy husband & father.

Un comentariu la “Oare cum va evolua tehnologia?

  1. ioansuhov
    18/08/2012

    Foarte bun articolul. In opinia mea, din 2007 pana azi, am avut mari modificari hardware, au aparut ultra-book-uri, dar ca software nu avem o modificare de concept. Da, windows 7 a adus o viteza mult mai buna, un timp de pornire mai scurt, viteza de reactie foarte mare, si un look mai modern, dar ca si concept de operare e acelasi xp. Sper si cred ca windows 8 va uni puterea hardware cu interactivitatea, senzorii si oprerarea touch screen a dispozitivelor android, iOS.

Scrie un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 17/08/2012 de în Computere, Internet, IT&C, Laptopuri, Tablete PC, Telefoane şi etichetată , , , , , .

Alege Inteligent

GSMRoShop.ro

GSMRoShop.ro

%d blogeri au apreciat asta: