GSMRo

Alege Inteligent

Cum sa conectezi o imprimanta la Android sau iOS


Google Cloud Print este un serviciu prin care va puteti conecta mai multe calculatoare, telefoane cu Android/iOS si tablete la o imprimanta. Mai jos, puteti vedea descrierea oficiala a serviciului. Daca ati aflat deja de Google Cloud Print, treceti la finalul articolului, unde am postat un videoclip cu instructiuni de conectare la acest serviciu.

Google Cloud Print este o tehnologie nouă, care vă conectează imprimantele la web. Cu Google Cloud Print, puteţi face imprimantele de acasă şi de la serviciu disponibile pentru dvs. şi pentru cei cărora le permiteţi accesul din cadrul aplicaţiilor pe care le utilizaţi în fiecare zi. Google Cloud Print funcţionează pe telefon, pe tabletă, pe Chromebook, pe computer şi pe oricare alt dispozitiv conectat la web de pe care doriţi să printaţi.

Cum funcţionează Google Cloud Print?

În universul Google Cloud Print, puteţi printa orice doriţi, de pe orice dispozitiv şi pe orice imprimantă conectată la tehnologia cloud.
Atunci când printaţi prin intermediul Google Cloud Print, fişierul dvs. este trimis în siguranţă la imprimanta dorită, prin web. Deoarece este un serviciu web, Google Cloud Print funcţionează indiferent dacă vă aflaţi în aceeaşi încăpere cu imprimanta sau pe alt continent. De asemenea, nu are importanţă dacă utilizaţi un telefon, un desktop obişnuit sau oricare alt dispozitiv (de exemplu, o tabletă).

Cu imprimantele compatibile cu tehnologia cloud beneficiaţi de experienţa Google Cloud Print imediat după despachetare. Imprimantele compatibile cu tehnologia cloud se înregistrează în mod automat la serviciul Google Cloud Print, utilizând reţeaua wireless de la domiciliu sau de la birou, astfel încât sunt întotdeauna disponibile. Şi, deoarece sunt întotdeauna conectate la web, acestea îşi pot actualiza în mod automat driverele şi firmware-ul, fără a necesita intervenţia dvs. Google Cloud Print funcţionează, de asemenea, cu imprimante convenţionale, necompatibile cu tehnologia cloud, astfel încât puteţi începe să utilizaţi acest serviciu cu orice imprimantă pe care o aveţi deja. (cazul meu, nu am o primanta compatibila cloud-print)

Pentru Google Cloud Print, securitatea fişierelor dvs. este foarte importantă. Documentele sunt transferate utilizând o conexiune web HTTPS securizată. După încheierea unei activităţi de printare, documentul asociat este şters de pe serverele google.

Cu Google Cloud Print, puteţi permite accesul la imprimantele dvs. prietenilor, membrilor familiei sau colegilor, la fel de uşor cum aţi distribui un fişier în Google Docs.  De asemenea, pentru imprimantele la care aţi permis accesul puteţi oricând să urmăriţi activităţile de printare şi să modificaţi sau să revocaţi drepturile de acces.

Aplicaţiile care funcţionează cu Google Cloud Print

Următoarele aplicaţii vă permit să printaţi utilizând serviciul Google Cloud Print. Cele marcate cu „Creat de Google” sunt create şi administrate de Google.
Pe toate dispozitivele

 • Browserul Chrome

  Puteţi să printaţi oricare dintre filele deschise în Chrome prin Google Cloud Print apăsând pe Ctrl + P sau pe „Printaţi” din meniul cheie şi selectând „Printaţi cu Google Cloud Print” din meniul derulant Destinaţie. Opţiunea prestabilită de printare pe Chromebook este Cloud Print. Creat de Google.

Pe dispozitivul Android

 • Cloud Print beta

  Cloud Print este o aplicaţie Android care vă permite să printaţi fişiere de pe dispozitivul Android, inclusiv e-mailuri şi ataşamente, mesaje text, intrări din agendă, pagini web, documente şi multe altele.
  Cloud Print beta pe Google Play

 • PrinterShare™ Mobile Print

  Mobile Print este o aplicaţie Android compatibilă cu mai multe modalităţi de printare, inclusiv cu Google Cloud Print. Această aplicaţie vă permite să printaţi imagini, pagini web, evenimente din calendar, intrări din agendă, mesaje text, e-mailuri, fişiere Google Docs şi multe altele.
  PrinterShare(tm) Mobile Print pe Google Play

 • Cloud Printer

  Cloud Printer este un supliment pentru browserul mobil Mozilla Firefox. Dacă utilizaţi Firefox pe telefonul mobil, Cloud Printer vă permite să printaţi pagini web în timp ce navigaţi.
  Cloud Printer în suplimentele pentru browserul Firefox mobil

 • Easy Print

  Easy Print este o aplicaţie Android care vă permite să gestionaţi imprimantele şi activităţile dvs. de printare şi să printaţi documente şi e-mailuri.
  Easy Print pe Google Play

 • Fiabee

  Fiabee este o aplicaţie de sincronizare în cloud care vă permite să printaţi documente prin Google Cloud Print din aplicaţia Android sau Chrome.
  Fiabee în Android Market
  Fiabee în Magazinul web Chrome

Pe dispozitivul iOS

 • PrintCentral Pro

  PrintCentral Pro este o aplicaţie iOS care vă permite să printaţi utilizând mai multe servicii, inclusiv Google Cloud Print. PrintCentral Pro vă permite să printaţi e-mailuri şi ataşamente, intrări din agendă, pagini web, mesaje text şi multe altele.
  PrintCentral Pro online
  PrintCentral Pro pe iTunes: iPhone/iPod Touch | iPad

Pe orice dispozitiv mobil

 • Aplicaţii mobile Google

  Dacă accesaţi Gmail sau Google Docs prin intermediul browserului de pe telefon, puteţi printa e-mailuri, documente, foi de calcul sau alte fişiere Google Docs, prin intermediul Google Cloud Print. Utilizând noua funcţie print2docs puteţi, de asemenea, să „printaţi” orice fişier doriţi în contul dvs. Google Docs, pentru a-l păstra în siguranţă. Creat de Google.
  De pe telefon, accesaţim.google.com

 • Pe web

  În orice pagină web, dacă vedeţi un buton „Printaţi” cu emblema Google Cloud Print puteţi printa fără a ieşi din browser.

 • KODAK Email Print

  Trimiteţi de oriunde e-mailuri şi ataşamente către imprimanta dvs. multifuncţională KODAK, utilizând orice dispozitiv capabil să trimită e-mailuri, conectat la internet.
  ConfiguraţiKODAK Email Print

Pe Mac sau pe computerul Windows

 • Cloud Printer

  Cloud Printer vă permite să printaţi din orice aplicaţie existentă pe Mac (Leopard sau o versiune ulterioară), prin intermediul meniului de printare Mac obişnuit.
  Cloud Printer
  Descărcaţi din Mac App Store

 • Pe web

  În orice pagină web, dacă vedeţi un buton „Printaţi” cu emblema Google Cloud Print puteţi printa fără a ieşi din browser.

 • Paperless Printer

  Paperless Printer® este o imprimantă virtuală pentru Windows care vă permite să printaţi dintr-o aplicaţie pentru desktop şi să trimiteţi activitatea de printare către o imprimantă Google Cloud Print la distanţă.
  Descărcaţi pentru Windows

 • Cloud Print pentru Windows

  Cloud Print pentru Windows, de la Software Devices LLC, înregistrează imprimantele Windows ca imprimante compatibile cloud în Google Cloud Print. Activităţile de printare trimise la aceste imprimante din cloud sunt apoi printate în mod automat pe imprimantele locale corespunzătoare. Puteţi trimite cu uşurinţă documente de pe computerul dvs. la oricare dintre imprimantele dvs. din cloud.
  Descărcaţi pentru Windows

 • Wappwolf

  Wappwolf Automator este un instrument simplu care vă ajută să economisiţi mult timp cu procesarea fişierelor, punându-vă la dispoziţie instrucţiuni automate („acţiuni”), pe care le puteţi adăuga la un dosar din serviciul dvs. preferat de stocare în cloud. Ori de câte ori adăugaţi unul sau mai multe fişiere în respectivul dosar, acestea vor fi procesate în mod automat (de ex., printate).
  Configuraţi Wappwolf Automator

  Imprimantele compatibile cu tehnologia cloud

  Pentru o experienţă Google Cloud Print optimă, vă recomandăm să utilizaţi o imprimantă compatibilă cu tehnologia cloud. Imprimantele compatibile cu tehnologia cloud se conectează direct la web şi nu necesită un computer pentru configurare: puteţi conecta una la contul dvs. Google Cloud Print în câteva secunde, pentru a începe imediat să o utilizaţi pentru printare.

  Imprimantele ePrint de la HP

  Toate imprimantele compatibile cu ePrint de la HP sunt compatibile cu Google Cloud Print imediat după despachetare, fără a avea nevoie de drivere de imprimantă sau programe software suplimentare.

  Imprimantele Kodak

  Toate imprimantele KODAK din seriile Hero, Office Hero, ESP C310 şi ESP Office 2100 sunt compatibile cu Google Cloud Print, fără a avea nevoie de drivere de imprimantă sau programe software suplimentare.

  Imprimantele Epson

  Imprimantele Epson compatibile cu Google Cloud Print se conectează direct la serviciul Google Cloud Print pentru o experienţă de printare remarcabilă

  Imprimantele Canon

  Anumite imprimante Canon sunt compatibile cu Google Cloud Print pentru o printare uşoară şi confortabilă de oriunde.

  Imprimantele Samsung

  Imprimantele Samsung compatibile cu Google Cloud Print acceptă activităţi de printare în mod direct, indiferent de locul în care vă aflaţi, fără a avea nevoie de drivere.

In cazul meu, nu am o imprimanta compatibila cloud, si probabil nici majoritatea cititorilor gsmro nu au :p . Asadar, va voi prezenta procedura pentru un calculator cu windows 7, imprimanta canon (obisnuita) conectata prin cablu la calculator si un smartphone cu Android. Daca aveti calculator cu MAC sau telefon cu iOS, procedura este asemanatoare.

Aveti nevoie de:

In loc sa postez zeci de pagini de instructiuni, am considerat ca ar fi mai usor atat pentru mine cat si pentru dvs, sa realizez un videoclip cu pasii necesari configurarii acestui serviciu. Mi-a fost recomandat sa folosesc un program de inregistrare video a ecranul, dar in acest caz, a trebuit sa filmez si telefonul (nu se poate realiza captura video pe Android) si imprimanta, astfel am apelat la camera video. Am fost nevoit sa impart videoclipul in 2 parti deoarece youtube-ul imi dadeau o eroare de procesare.


Reclame

12 comentarii la “Cum sa conectezi o imprimanta la Android sau iOS

 1. un articol foarte util

 2. ionut
  16/05/2013

  o imprimanta canon mg3150 este compatibila?

 3. Pingback: Google Cloud Print pentru imprimante si multifunctionale | Consiliere consumabile print

 4. Implant dentar
  31/08/2012

  Foare tare serviciul. Nu auzisem de el pana acum. De cand s-a lansat? Chiar ma gandisem sa caut un astfel de serviciu acum un an, dar nu gasisem nimic care se putea aplica. Acum nu prea mai am nevoie de un astfel de serviciu, dar o sa il folosesc la nevoie. Multumesc mult pentru informatie!

  • ioansuhov
   31/08/2012

   Ma bucur ca iti este folositor .Serviciul exista din ianuarie, dar abia de curand a devenit utilizabil pe dispozitivele mobile.

 5. Pingback: Zapping Blogosferic 15 | D - Petre

 6. gabi
  23/08/2012

  Foarte utile toate explicatiile.Functioneaza excelent.Multumim pentru efortul depus!Apreciem!

 7. d-petre
  23/08/2012

  Felicitari ! Ai cam muncit la articolul acesta 🙂 dar a iesit un articol extrem de interesant.

 8. Gabriel Ursan
  22/08/2012

  Bestial articol!

Scrie un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Alege Inteligent

GSMRoShop.ro

GSMRoShop.ro

%d blogeri au apreciat asta: